Nieuws

Net als het voorgaande jaar organiseerde Zonnemaatje Duinboeren ook in 2024 een fietstocht voor haar leden en belangstellenden. Vorig jaar reden we langs de drie locaties waar we nu ongeveer een jaar duurzame zonne-energie opwekken. Dit jaar verzamelden wij op de opweklocatie van zustercoöperatie Zonnemaatje Nemerstroom en eindigden we bij ons vierde project.
Lees verder...

Op 14 september 2024 lichtten Lucas Middelhoff en Herman Brinkhoff, de voorzitters van Zonnemaatje Nemerstroom en Zonnemaatje Duinboeren, de mogelijkheid te investeren in een duurzame belegging door het kopen van zoncertificaten toe. Dat deden zij in het actualiteitenprogramma Blikveld van de Vughtse publieke omroep NOVO3.
Lees verder...

Vanwege technische redenen zal de inschrijving voor de twee nieuwe opwekprojecten van Zonnemaatje Duinboeren later starten dan gepland. “Eerder hoopten we in de tweede helft van september 2024 de deuren voor de nieuwe certificaathouders open te kunnen zetten,” meldt voorzitter Herman Brinkhoff. “We werken nu naar oktober toe.
Lees verder...

Zonnemaatje Duinboeren is een project aan het ontwikkelen op De Dobbelhoeve in Udenhout. Het is de bedoeling dat er ongeveer 200 zonnepanelen komen te liggen op een van de daken van deze biologische melkveehouderij. Wat is De Dobbelhoeve voor een bedrijf en waarom passen onze zonnepanelen daar zo goed? 
Lees verder...

Op De Kerkhoeve in Helvoirt is Zonnemaatje Duinboeren een project aan het ontwikkelen. Naar verwachting kan onze energiecoöperatie ongeveer 200 zonnepanelen laten leggen op de zuidkant van het dak van de koeienstal van deze melkveehouderij. Wat is De Kerkhoeve voor een bedrijf en hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? 
Lees verder...

Voorzitter Herman Brinkhoff bracht op 30 juli 2024 namens onze coöperatie een bloemetje naar Bart van Ekkendonk om hem een hart onder de riem te steken. “In de afgelopen twee weken zijn er bij ons twintig schapen dood gegaan,” vertelde deze duinboer een paar dagen ervoor aan het Brabants Dagblad.
Lees verder...

Op zaterdag 21 september 2024 organiseert energiecoöperatie Zonnemaatje Duinboeren opnieuw een (duurzame) verenigingsactiviteit. In de middag kun je deelnemen aan een fietstocht vanaf en langs locaties waar een Zonnemaatje duurzame energie opwekt. 
Lees verder...

In 2023 is met de zonnepanelen van Zonnemaatje Duinboeren in Haaren, Helvoirt en Loon op Zand alleen in de drie laatste maanden energie opgewekt. Die korte exploitatieperiode in een relatief donker deel van het jaar leverde circa 67.000 kWh aan duurzame energie op. 
Lees verder...

Via energiecoöperatie HOT is contact gelegd met twee leden van stichting Duinboeren en Maatschappij die hun dak ter beschikking willen stellen voor zonnepanelen van een energiecoöperatie.
Lees verder...