Bekijk met eigen ogen hoe we energie opwekken!

Op zaterdag 21 september 2024 organiseert energiecoöperatie Zonnemaatje Duinboeren opnieuw een (duurzame) verenigingsactiviteit. In de middag kun je deelnemen aan een fietstocht vanaf en langs locaties waar een Zonnemaatje duurzame energie opwekt. 

We verzamelen om 13.00 uur bij de opweklocatie van Zonnemaatje Nemerstroom op het terrein van de rioolwaterzuivering (RWZI) in Haaren, Oisterwijksedreef 1b. Daar kunnen we zien hoe onze zustercoöperatie bijna 2.000 zonnepanelen op het voormalige vloeiveld ‘aan het werk zet’. Ter plekke kun je gebruik maken van een kofferbakravitaillering (om in fietstermen te blijven) met frisdrank en een stroopwafel. Daarna fietsen we via Haaren naar Helvoirt. Onderweg komen we langs onze eigen opweklocaties – Schoenmakers aan de Helvoirtseweg 25A in Haaren en Leijten aan de Molenstraat 26 in Helvoirt – waar we een kijkje kunnen nemen.
We vervolgen onze weg naar een van onze nieuwe projecten, de biologische melkveehouderij De Kerkhoeve aan De Heikant 10A in Helvoirt, vlakbij Guldenberg. Als alles volgens plan verloopt, komen we daar om 15.00 uur uiterlijk aan. Ook bij De Kerkhoeve kun je iets eten en drinken. 
De af te leggen afstand tussen begin en einde van de tocht is ca. 12,5 km. Uiteraard is het ook mogelijk de vier locaties per auto te bezoeken. Aanmelding vooraf is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Dat kan door vóór 20 september een e-mail te sturen naar duinboeren@zonnemaatje.nl.