Workshop Monitoren zonnepanelen

Op woensdag 6 december 2023 namen twaalf leden van onze coöperatie deel aan een workshop ‘Monitoren zonnepanelen’ in het kantoor van Stichting Duinboeren & Maatschappij in Helvoirt.

Projectleider Bas Huijbregts, initiatiefnemer van de workshop: “Mooi om zo in verbinding te blijven met deze stichting, waaraan we onze naam ontlenen.” Bas startte de workshop met een korte uitleg over de technische werking van de installaties en de manier waarop het functioneren van de zonnepanelen op alle drie de locaties in de gaten wordt gehouden. Vervolgens bogen de aanwezigen zich over de manier waarop de beschikbare informatie geïnterpreteerd moet worden. Bas: “Als er iets mis is – de productie van energie bijvoorbeeld opeens fors lager is dan verwacht – wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk weten en in actie kunnen komen.” 
Het was een gezellige, interactieve en dynamische bijeenkomst. Er werden veel vragen gesteld. Die gingen niet alleen over monitoring van de zonnepanelen, maar ook over de werking van de coöperatie als geheel. Denk aan vragen als ‘Hoe werkt het met stemmen?’, ‘Hoe werkt het met salderen?’ en ‘Wanneer krijg ik rendement?’ Met de antwoorden op deze vragen zal de lijst met veelvoorkomende vragen op onze website worden aangevuld.